07 Mar
07Mar

Havuz Kimyasal

Havuz Kimyasalları

Havuz Kimyasalları

havuz kimyasallarını kullanarak son derece temiz ve sağlıklı havuzlara kavuşabilirsiniz. Havuzlar özellikle yaz aylarında yaygın olarak kullanılan, insan popülasyonunun fazla olduğu mekânlardır. Bu nedenle sık sık bakıma ihtiyaç duyulur. Periyodik olarak bakımı yapılmayan havuzlar kirli görünmesinin yanında çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarır.Havuz suyunun sürekli değiştirilip temizlenmesi mümkün değildir. Havuz dolu iken temizlenmeye yönelik üretilmiş havuz kimyasalları ile kısa sürede temiz ve sağlıklı havuzlara sahip olunabilir. Özellikle işletme olarak kullanılan havuzların temizliği çok önemlidir. Yukarıda da belirtildiği gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu bu mekânlarda gerekli bakım ve temizlik faaliyeti zamanında yapılmazsa müşteri kayıpları oluşur.Oluşan müşteri kaybı işletme için maddi bir götürü demektir. Havuz kimyasallarının kullanılmaması durumunda kısa vadede elde edilen kar, orta ve uzun vadede müşteri kaybı olarak yansır. Bu nedenle fayda değerlendirmesi yapılarak havuz bakımına gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisine bakmak için tıklayınız.

Havuz ve Kimyasal Ürünler

Günümüz dünyasında insan ihtiyaçları her geçen gün artmakta, bu kapsamda çeşitli sektörel gelişmeler de kendini göstermektedir. Sürekli gelişen sektör ağlarından biri de havuz sektörüdür. Günümüzde gelişmiş sitelerin birçoğunda havuz bulunmaktadır. Ayrıca birçok otel, motel gibi işletmeler tesislerine havuzları ekleyerek müşteri potansiyelini artırmaya çalışır.Havuz sayısı arttıkça havuz kimyasalları sektöründe de bakım ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik birçok gelişme olmuştur. Bu kapsamda sitemiz üzerinden satışı yapılan havuz kimyasalları ile ilgili bilgi vermekte fayda vardır.

Bakteri Düşmanı: Klor

Havuzun sürekli kullanılmasına bağlı olarak zamanla havuzda mikrop, bakteri gibi zararlı canlılar üreyebilir. Söz konusu probleme acilen müdahale edilmesi gerekir. Bu kapsamda satışı sunulan ürünlerin başında İstanbul havuz kimyasalları arasında bulunan klor gelir.Klor uygulaması yapılmadan önce havuzda gerekli ölçümler yapılmaktadır. Bu kapsamda üretilen ölçüm kitleri klor ve PH seviyesinin ölçümü için kullanılır. Ölçüm sonucunda elde edilen değerler analiz edilerek havuza ne kadarlık bir klor takviyesi yapılması gerektiği belirlenmelidir. Satılan ürünlerin kullanma talimatında kimyasalların ne şekilde ve ne kadar kullanılması gerektiği belirlenmelidir.Klor uygulamasından sonra klor, sudaki zararlı maddelerle reaksiyona girerek bunların yok edilmesini sağlar. Uygulamadan kısa süre sonra havuzda arzu edilen etki yaratılarak temiz ve sağlıklı bir havuzla karşı karşıya kalınabilir.

Havuz İçin Olmazsa Olmaz: PH Düşürücüler

Havuz için kullanılması gereken ve olmazsa olmaz kimyasallardan biri de PH düşürücü kimyasallardır. Söz konusu ürün de kullanılmadan önce gerekli ölçüm yapılıp havuzun o andaki PH değerinin kaç olduğu belirlenmelidir. Havuzlarda olması gereken PH ölçüm değeri 7,2 ile 7,6 arasındadır. Yani açık ya da kapalı havuzlar için fark etmeksizin su bazik aralıkta olmalıdır.Kullanıma bağlı olarak belli bir süre sonra havuzun PH seviyesi yükselir. Söz konusu yükselme neticesinde sağlıksız koşullar oluşur. Bu olumsuz durumun ortadan kalkması için PH düşürücülerin kullanılması gerekir. Söz konusu kimyasallar suya hızla nüfuz ederek PH seviyesinin uygun aralığa düşmesine neden olur.

Görünmeyen Mikroplar İçin Çöktürücüler

Havuz içerisinde zamanla havada uçuşan partiküller oluşur. Söz konusu mikroplar çıplak gözle de görülmez. Genellikle havuza girildiğinde dikkatli şekilde bakılması sonucunda uçuşan partiküller görünür. Her ne kadar gözle görünmese de söz konusu zararlı maddeler insan sağlığı için olumsuz etki oluşturur.Çöktürücü kimyasallar bahse konu partiküllerle reaksiyona girerek bunları topak hale getirir ve dibe çökmesini sağlar. Dibe çöken zararlı maddeler ters süpürme metodu uygulanarak havuzdan çıkarılır. Yapılan uygulama neticesinde havuzda insan sağlığı için zararlı etki oluşturabilecek maddeler temizlenmiş olur.

Kötü Görüntünün Oluşmaması İçin Yosun Önleyiciler

Havuzun kullanılmasına bağlı olarak belli bir süre sonra havuzda yeşillikler oluşabilir. Söz konusu görüntü havuzun pis ve sağlıksız şartların oluşmasına neden olur. Bu durumun oluşmasına engel olmak için İstanbul havuz kimyasallarıtarafından geliştirilmiş yosun önleyicilerin kullanılması gerekir.Yosun önleyiciler adından da anlaşılacağı üzere yosun oluşumunu engelleyen bir üründür. Yani söz konusu ürün, ortaya çıkmış yosunun yok edilmesi için kullanılmaz. Ürünün yosun oluşmadan kullanılması gerekir. Yosun oluşumuna tedbir olarak geliştirilmiş bir bileşendir.

Güzel Bir Görünüm İçin Parlatıcı Uygulaması

Havuza gelenlerin havuzdan memnun kalması ve içi rahat şekilde havuzu kullanması için temiz bir görünüm şarttır. Bu kapsamda İstanbul havuz kimyasallarıtarafından geliştirilmiş ürünlerden biri de parlatıcılardır. Parlatıcı uygulamasından kısa süre sonra havuz berrak bir görünüm kazanacaktır.Parlatıcı uygulamasından sonra işletmeye gelen müşteriler havuzun temizliğinden etkilenecek, doğal olarak müşteri sayısı da artacaktır. Parlatıcı ürünler, havuza temiz bir görünüm kazandırmasının yanında mantar oluşumuna da engel olan yardımcı ürünler arasındadır.

Hijyenik Bir Havuz İçin Ayak Dezenfektanı

Havuzlarda temizliğin sürekliliğinin sağlanması için belli ürünlerin kullanılması zorunludur. Havuzun kenar kısmında küçük su birikintisi bölmesi ayrılıp içerisine ayak dezenfektanı koyulması zorunludur. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliğinde de bu zorunluluk belirtilmiştir.Havuzu kullanacak olan vatandaşlar duş aldıktan sonra söz konusu ayak dezenfektanından geçerek havuza girmelidir. Bu sayede havuzun sağlıklı şartları devamlı hale getirilecektir. Söz konusu ürün sürekli kullanıldığında havuzda mantar oluşumu ve çoğalmasının önüne geçilecektir.İstanbul havuz kimyasalları ile arzu edilen hijyenik havuzlara kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda kanuni zorunlulukları da yerine getirip, cezai yaptırımla karşılaşmamış olursunuz. Müşterileriniz havuz kimyasalları sayesinde havuzdan kaynaklı hastalanma durumu ile karşılaşmazlar. 


havuz ekipmanları,havuz kimyasalları,havuz yapım firmaları,havuz bakımı,havuz ekipmanları satışı,havuz kimyasal satışı,havuz kimyasalları,

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.